Velvære for dine fødder

Dine fødder skal bære rundt på dig resten af livet. 

Det er derfor vigtigt at passe godt på dem og forebygge eventuelle sygdomme.

Ring i dag

Aterosklerose er åreforkalkning

Aterosklerose kan give problemer med ben og fødder, og forekommer især hos mennesker med risikofaktorer som højt kolestrol i blodet, højt blodtryk, diabetes og tobaksrygning.

Ved at være opmærksom på sine risikofaktorer og søge læge kan livsstilsændringer og evt. medicin, forhindre at man udvikler åreforkalkning.

Arterierne som fragter blodet fra hjertet til resten af kroppen, har en muskulær væg med en glat inderside så blodet kan løbe frit, men nogle gange opstår der kalk og fedtaflejringer på arteriolernes vægge, så det bliver svært for blodet at passerer.

Hvad er symptomerne på aterosklerose.
Man kan gå i mange år uden at mærke nogen forandring, men når symptomerne viser sig, er det fordi visse dele af kroppen får for lidt ilt og næring, altså for lidt blod.

Man kan få kramper i benene, når man går, man kan få apopleksi, nyresvigt, angina eller hjerteinfarkt. Hårene forsvinder på ben og tæer, og huden bliver tyndere og mere tør, både på ben og fødder, og kan være forbundet med smerter da det kan være du ikke har det beskyttende fedtlag mellem knogler og huden.

Behandling:
Fodterapeuten kan hjælpe med aflastende indlægssål samt småaflastninger til tæerne. Fødder og ben bør smøres med en god fed creme dagligt for at holde huden blød og smidig, så der undgås sår.Du kan selv hjælpe til med at forebygge eller forsinke aterosklerose, bla. med motion, sund kost og kolesterolsænkende medicin.